top of page

Pilbäck Mark & Anläggning väljer Pinpointer för nytt projekt i Stockholmsområdet

17 november 2020 08:00:00

Pilbäck Mark & Anläggning väljer Pinpointer för nytt projekt i Stockholmsområdet

Allt fler entreprenörer vänder sig till det svenska techbolaget Pinpointer för smidig digital hantering av schaktmassor. Den här gången är det Pilbäck Mark & Anläggning (PMA) som anlitar bolaget ännu en gång för ett projekt i Stockholmsregionen.


PMA är ansvarig markentreprenör i projektet Förskolan Ramviksvägen i Stockholmsområdet där anläggningsarbetet samt finplaneringsarbete nu ska genomföras. I projektet har PMA valt att samarbeta med Pinpointer.

”Vi har arbetat med Pinpointer tidigare och vet att det är en mycket smidig digital tjänst där allt blir korrekt genom hela projektet. De är en trygg partner som erbjuder både rätt och komplett dokumentation samt mottagare av massor”, säger Linnea Moqvist, entreprenadingenjör på PMA.

På Pinpointers digitala plattform matchas de entreprenörer som vill bli av med sitt avfall och sina schaktmassor med Sveriges största nätverk av mottagare, baserat på minsta möjliga miljöpåverkan och bästa prissättningen. De tar hand om all administration och säkerställer att den sköts enligt gällande praxis. Pinpointers tjänst har fått stort intresse redan från start och har idag har över 400 användare och fler än 800 projekt. Att PMA nu väljer att arbeta med Pinpointer för ytterligare projekt ser bolaget som ett kvitto på att tjänsten gör nytta.

”Att kunder som PMA återkommer till oss för fler projekt är oerhört glädjande. Det visar att Pinpointer fyller ett behov i branschen genom att digitalisera den administrativa processen på ett tryggt och säkert sätt för att underlättar entreprenörens arbete”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

I byggprojekt är effektivitet av högsta vikt, vilket är ännu en fördel med Pinpointer som PMA lyfter fram.

”Tid är alltid en värdefull aspekt i vårt arbete och genom att ta hjälp av Pinpointer är det just tid vi också vinner”, avslutar Linnea Moqvist.

bottom of page