top of page

Pinpointer anställer Sofia Widengren som hållbarhetschef

1 september 2021 07:00:00

Pinpointer anställer Sofia Widengren som hållbarhetschef

Sofia Widengren har en stor expertis och lång erfarenhet inom miljö, masshantering och hållbarhet och kommer senast från rollen som miljöspecialist på Trafikverket. Hon har även arbetat många år med miljöstrategiska frågor inom avfallsbranschen. På Pinpointer kommer hon att ansvara för att vidareutveckla bolagets övergripande strategi inom hållbarhet och se till att det på ett ännu starkare sätt genomsyrar hela verksamheten och affären.

”För mig var det självklart att tacka ja till möjligheten att få vara med och utveckla Pinpointers hållbarhetsengagemang till nästa nivå. Deras innovationskraft kombinerat med ett starkt fokus på miljö behövs inom branschen mer än någonsin och det är glädjande att de så tidigt i sin resa värderar hållbarhet högt”, säger Sofia Widengren, hållbarhetschef på Pinpointer.

Sedan lanseringen hösten 2019 har miljö och hållbarhet varit en grundpelare för Pinpointer, både inom bolaget generellt och i erbjudandet mot kund. I den digitala tjänsten säkerställer Pinpointer att användarnas schaktmassor, avfall och förorenade massor hanteras enligt alla rådande miljökrav och regelverk samtidigt som det bidrar till en mer cirkulär masshantering.

”Att låta miljö och hållbarhet vara en central fråga i vår affär var självklart redan när vi startade bolaget och vi är otroligt glada för att Sofia Widengren nu blir hållbarhetschef på Pinpointer. Hennes gedigna erfarenhet och kompetens kommer att vara en nyckelingrediens för att vi ska fortsätta växa på ett hållbart sätt”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.


För mer information, vänligen kontakta:
Frida Almgren, kommunikation för Pinpointer
almgrenfrida@gmail.com
076-19 98 300

Om Pinpointer
Pinpointer är ett svenskt techbolag som revolutionerar avsättning av schaktmassor i en helt unik digital plattform som gör det enkelt, automatiskt och prisvärt. På den digitala plattformen matchas avsändare av schaktmassor med Sveriges största nätverk av mottagare samtidigt som största möjliga hänsyn tas till de miljökrav som finns inom branschen. Pinpointer lanserades 2019 och finns idag på den svenska marknaden. För mer information, besök www.pinpointer.se eller på LinkedIn

bottom of page