top of page

Pinpointer lanserar FAQ om hantering av schaktmassor

22 mars 2021 08:00:00

Pinpointer lanserar FAQ om hantering av schaktmassor

”Vi möter många inom byggbranschen som vill lära sig mer om hur hantering av massor ska gå till. Det handlar om allt från hur de ska följa alla miljökrav till vilka tillstånd som krävs och hur man gör analyser och tar prover på sitt avfall. Därför har vi nu samlat de vanligaste frågorna på vår hemsida där vi hoppas kunna bidra till en ökad kunskap och vara till hjälp för entreprenörer, platschefer och andra som arbetar med att hantera schaktmassor”, säger Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer.

På Pinpointers hemsida ges många svar kopplat till miljö såsom; Hur kan man ta reda på om ett område är förorenat? Finns det något register över alla förorenade områden? Är ren jord verkligen avfall? Men där kan man också hitta svar och förklaringar till vad det kostar att bli av med jord, vad som är skillnaden mellan en deponi och tipp och vem som får transportera jordmassor.

”Vi tror på att ökad kunskap i förlängningen leder till en bättre och mer miljövänlig hantering av massor. Genom Pinpointers digitala lösning ser vi också till att göra hanteringen ännu mer enkel och effektiv, där vi samtidigt säkerställer att allt görs enligt rådande miljöpraxis”, avslutar Joakim Klintred.

Pinpointers tidigare webbinarier och korta utbildningsfilmer finns även de på hemsidan, på nyhetsrummet.För mer information eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Frida Almgren, kommunikation för Pinpointer
almgrenfrida@gmail.com
076-19 98 300


Om Pinpointer
Pinpointer är ett svenskt techbolag som revolutionerar avsättning av schaktmassor i en helt unik digital plattform som gör det enkelt, automatiskt och prisvärt. På den digitala plattformen matchas avsändare av schaktmassor med Sveriges största nätverk av mottagare samtidigt som största möjliga hänsyn tas till de miljökrav som finns inom branschen. Pinpointer lanserades 2019 och finns idag på den svenska marknaden. För mer information, besök www.pinpointer.se eller på LinkedIn

bottom of page