Äntligen tillbaka på jobbet

Eller det kanske är att ta i. Att säga äntligen tillbaka på jobbet alltså. För det har ju både varit skönt och välbehövligt med lite ledighet. Men jag tycker verkligen om att köra i gång efter sommaren och komma tillbaka in rutiner. Hösten blir en naturlig nystart, med nya mål och delmål efter en tids reflektion.

Dessutom tycker jag det känns bra att vi förhoppningsvis sakta börjar återgå till en mer normal vardag i takt med att allt fler av oss är vaccinerade. Att det nu blir möjligt i en annan utsträckning att faktiskt ses för ett möte eller för ett snack vid kaffeautomaten på något av våra kontor. Något som jag tror att många av oss har längtat efter. Jag själv, som får väldigt mycket energi av att möta andra människor i samarbete och diskussioner, tycker det känns extra bra.

Samtidigt fungerar vi väldigt olika. Vissa människor blir mer effektiva när de får växla mellan att arbeta hemma och på kontoret, medan andra behöver vara mestadels på plats för att fokusera på bästa sätt. Därför har vi på Pinpointer alltid erbjudit ett flexibelt arbetssätt, vilket vi kommer att fortsätta med även efter pandemin. Genom att vara lyhörd för olika personers behov tror jag att vi tillsammans skapar en arbetsmiljö där vi utvecklas, växer och fortsätter att göra hanteringen av schaktmassor ännu enklare och mer miljövänlig genom vår digitala tjänst.

Många andra bolag verkar också resonera liknande kring flexibilitet på arbetsplatsen efter nya erfarenheter under pandemin. Att det faktiskt är fullt möjligt att leverera trots att man inte utför allt arbete på kontoret.

Hur resonerar ni på ert jobb kring en flexibel arbetsmiljö?


Joakim Klintred, grundare och vd