Att lösa ett problem

För mig som ledare och med ett kreativt team i ryggen letar vi alltid efter möjligheter att genom ny innovation lösa olika problem. Att identifiera ett behov, utveckla och presentera en möjlig lösning är en del av mitt jobb jag verkligen brinner för.


Genom vår gemensamma erfarenhet, där vi under året stött på olika typer av utmaningar, och i dialog med kunder och kontakter i branschen föds nya idéer. Det kan komma från vem som helst i teamet och därefter startar processen med att brainstorma möjligheter, testa idéer och sedan förhoppningsvis lansera något nytt. Det är inte alla gånger en idé blir verklighet, men ibland sker det som i fallet med Tunglast.


För en tid sedan förstod vi att det inte fanns en fungerande lösning eller plattform där man enkelt kunde hitta bästa vägen om man kör tung last. Ett problem som många gånger innebär att chaufförer måste köra en längre väg, vilket innebär en större negativ miljöpåverkan. Och just att hjälpa till att minska miljöpåverkan i branschen är något som är i fokus för oss på Pinpointer.


Genom vår sajt www.tunglast.se kan man smidigt få fram bästa vägen genom att lägga in varifrån och vart man ska åka. Och det är verkligen fantastiskt när man ser responsen på en ny lösning. Sedan lanseringen i början av juni ökar antalet kostnadsfria sökningar på sajten kontinuerligt.


Flera processer för lösningar på andra problem är redan igång, så stay tuned för fler uppdateringar.