Våga tänka nytt

”Men, vi har ju alltid gjort så...” ”Det fungerar väl bra som det är.” Ja, det är nog formuleringar som många av oss kan känna igen oss i.


Och visst fungerade det fint att skriva på en skrivmaskin, ringa via en telefonkiosk eller leta information i en gammal dammig lexikonsamling i bokhyllan. Men om det inte var någon som vågade tänka nytt och utmana invanda mönster hade utvecklingen inte gått framåt. Då hade vi inte haft vår laptop, kommunicerat via mobilen eller googlat fram information idag.


Att tro och verka för att saker går att förbättra, att förenkla och se möjligheter är något jag drivs av som företagsledare och entreprenör. Jag inspireras av innovatörer och ledare som tänker visionärt och är med och driver förändring. Det kan handla om allt från förbättringar i liten skala till globala lösningar som förändrar sättet att utföra vårt arbete på eller hur vi interagerar med varandra.


Det var också mot den bakgrunden som vi fick idén till Pinpointer. I en mycket traditionell bransch såg vi en stor potential i att hanteringen av schaktmassor och avfall måste gå att effektivisera. Det måste helt enkelt finnas smartare sätt som kan spara både administrativ tid och kostnad genom en digital plattform.

Nu, snart ett par år efter lansering, har vi ett helt team på Pinpointer som vågar tänka nytt och som vill vara med och förändra en hel bransch, vilket känns helt fantastiskt. Och dessutom har resan bara börjat.