Så utvecklar du en app - Pinpointer berättar - Del 1

Som ett svenskt techbolag fokuserar vi på att göra hantering av schaktmassor, jordmassor och förorenade massor enklare och mer prisvärd med fokus på hållbarhet. Det gör vi i vår digitala tjänst som är en mötesplats för avsändare, transportörer och mottagare av schaktmassor. Tjänsten gör det möjligt att spåra transporter i realtid, ladda upp och samla in alla dokument som krävs på en och samma plats digitalt. Med chattfunktionen och avvikelseblanketterna i tjänsten kan man enkelt lösa problem som uppstår eller snabbt få svar på en fråga.


Att designa och bygga en digital tjänst, att bli det största nätverket av mottagningsanläggningar i Sverige, att svara på en offertförfrågan inom 24 timmar och att hitta bästa möjliga pris med miljö och hållbarhet i fokus kräver laserfokus. Det innebär att vi kontinuerligt utvecklar tjänsten och kompletterar med nya funktioner eller utvecklar en ny tjänst helt och hållit som Tunglast.se.


För dig som undrar hur vår process för apputveckling ser ut tänkte vi med några blogginlägg dela med oss av insikter kring det här som kanske kan hjälpa dig på vägen om du också är i startgroparna att förverkliga din egen appidé.


Börja med en idé


Har du hittat ett problem som behövs att lösa?


Tycker du att du har en bra idé som kan lösa delar av eller hela det här problemet? Det är här allt måste börja.


När du fått din idé behöver du testa den för att se om den faktiskt flyger. Avgörande faktorn är om den löser ett problem eller inte. Att ha många idéer i luften kan vara bra till en början, men om målet är att skapa en välfungerande system som besvarar ett faktiskt problem behöver du sedan konkretisera och förfina. Det kan vara bra att lista för- och nackdelar som en del i processen.


Vad är idén bakom Pinpointer?


Utgångspunkten för Pinpointer är att digitalisera, revolutionera och underlätta hanteringen av schaktmassor.


Sätt upp syfte och mål


Vad vill du uppnå? Hur ska appen lösa problemet du identifierat? Vad ska appen göra för användaren?


Börja med att tydliggöra problemställningen och syftet med appen. Du bör även fundera på de viktigaste sakerna som appen ska göra genom att definiera den huvudsakliga tjänsten som appen erbjuder och eventuella övriga tjänster som appen har för att bidra till den primära funktionen. Dessutom är det viktigt att sätta både långsiktiga och kortsiktiga mål.


Vad är syftet och målet för Pinpointer?


Syftet med Pinpointer är att skapa en digital tjänst som sparar tid, skapar nätverk, bidrar till hållbarhet genom att hitta den närmaste och bästa möjliga mottagningsplats av schaktmassor, att koppla samman avsändare, mottagare och transportörer på en och samma plats. Pinpointer säkerställer också att alla miljökrav uppfylls.


Undrar du vilka steg som kommer sen? Stay tuned, vi kommer att berätta mer!


Har du redan nu en fråga om Pinpointer och hur vår tjänst fungerar, maila oss på kundtjanst@pinpointer.se eller ring oss på +46 (0)771-67 10 10.


Eller kika på vår Youtube-kanal, följa oss på Linkedin.


Joakim Klintred, grundare och vd av Pinpointer AB.