Tre år sen start – reflektioner och lärdomar

Jag drivs verkligen av att förändra, förbättra och effektivisera genom att utmana och tänka nytt. Och det var precis utifrån det som idén till Pinpointer föddes. Nu har det gått över tre år sedan vi grundade bolaget i september 2019 och jag tänkte därför reflektera över några saker som känns extra viktiga när det kommer till att bygga bolag och forma team. Det skulle kunna helt klart kunna bli ett långt inlägg för det har hänt så fantastiskt mycket under de här åren, men jag har valt ut tre områden.


En bild från vårt första projekt.


Ifrågasätt ständigt

Det är viktigt att utgå från en stark idé, att tro på att man kan åstadkomma förändring och att jobba hårt för att komma dit. Samtidigt har jag verkligen fått lära mig att man kommer snabbare framåt om man kontinuerligt ifrågasätter och testar sin idé. Att man helt enkelt har ett kritiskt förhållningssätt och vågar ta in input och feedback från andra som har relevant erfarenhet och expertis. Vår digitala tjänst gick igenom så många olika versioner innan vi var redo att lansera och många av de saker som vi trodde var rätt i början visade sig sedan vara helt fel. Därför har vi inte heller slutat att ifrågasätta vad vi gör och det är just det som gör att vi hela tiden utvecklar tjänsten och förhoppningsvis blir ännu vassare.


Sätt processer, mål och mät I en startup är det mycket som ska ske på samma gång där man hungrigt kastar sig över nya problem att lösa. Det är ett driv jag älskar och som är nödvändigt när man startar ett bolag, men samtidigt kan det på sikt bli ganska rörigt vilket kan leda till att man missar viktiga bitar. Därför har jag insett att det är viktigt att så snart som möjligt försöka sätta processer för hur man ska arbeta strukturerat och fördela roller och ansvar. En annan väsentlig del är att ha tydliga målsättningar. Vad ska vi uppnå och hur ska vi ta oss dit? Genom att ha det i ett tidigt skede blir det något man samlas kring och tillsammans stäva mot. Men det räcker inte bara att ha mål, de måste också mätas och utvärderas för att se till att man är på rätt väg, och för att se vad som behöver justeras längs resans gång.


Ett mixat team Ett bolag är inget utan sitt team, sina talanger och kompetens. Det är bolaget viktigaste kapital och jag har redan från start haft ett brinn kring att bygga ett team där alla olika personer kan få plats och bidra till helheten. Jag har under hela mitt arbetsliv erfarit att det på riktigt blir bättre resultat genom att ta vara på allas olikheter. Därför har vi också ”Olika av en anledning” som en del av våra värdeord. Det är något vi jobbar hårt med internt och idag är det en tydlig usp när vi rekryterar nya medarbetare, de attraheras av hur vi på ett självklart sätt arbetar med det i Pinpointer. Idag har vi en bra mix av män, kvinnor, ålder, bakgrund och erfarenhet och det är något som jag verkligen är stolt över. Faktum är att jag varje dag slås av styrkan i att ha människor runt omkring mig som ser helt andra saker än jag själv i de utmaningar som vi möter. Det går inte en dag utan att vi med hjälp av vårt mixade team vässar våra idéer lite till.


Kanske jobbar du inom branschen eller har erfarenhet av att bygga och driva bolag och vill dela med dig av dina tankar och idéer? Jag är alltid intresserad av att diskutera och utbyta erfarenheter! Skicka gärna ett mail till mig på joakim.klintred@pinpointer.se så hörs vi vidare.