"

Pinpointer gör snabba, kompletta offerter med både tippavgifter och transporter vilket gör det lätt för oss som entreprenörer att räkna på projekten.

"

Pinpointer håller vad de lovar och är seriösa. Kvaliteten på tjänsten är 10 av 10.

"

Pinpointer är en seriös aktör, där man får snabba offerter och de erbjuder bra dokumentation via sin applösning.

"

Pinpointer har trevlig personal som hjälper till att hitta bra lösningar.

Sagt om Pinpointer

+

Intresset för Pinpointer är enormt. 

Vi får ständigt nya kunder som upptäcker hur smidigt det är att hantera schaktmassor med vår digitala tjänst. Här berättar ABT Bolagen hur Pinpointer har underlättat deras vardag.

+

+

Vad är egentligen KM och MKM?


KM och MKM är Naturvårdsverkets generella riktvärden för känslig respektive mindre känslig markanvändning. Riktvärdena är framtagna för sanering av förorenade områden, som nivåer för att avgöra om sanering krävs eller som åtgärdsmål vid sanering. KM och MKM är alltså inte framtagna för att användas när man ska bli av med schaktmassor, men har i relativt stor omfattning kommit att användas som gränser vid upphandlingar, anläggningsprojekt, deponiavslutningar mm. I samband med bortforsling av schaktmassor.
Måste jag ta prover på all jord jag gräver upp?


Det finns inga formella krav på att du alltid ska ta prov på all jord du gräver upp, men som avfallsproducent ansvarar du för det avfall du lämnar vidare, och du har också en generell skyldighet att ha de kunskaper som krävs. I praktiken brukar det vara svårt att bli av med jord till seriösa mottagare om den inte är provtagen.
Måste jag kontrollera att de jag skickar iväg jord till har tillstånd, och hur gör jag egentligen det?


Ja, den som yrkesmässigt lämnar avfall för transport eller mottagning är skyldig att kontrollera att transportören har tillstånd för transport av avfall och att mottagaren har miljötillstånd. Vi på Pinpointer rekommenderar att man alltid ber om mottagaren tillstånd och kontrollerar att det omfattar det avfall man har för avsikt att lämna. Transportörers tillstånd kan kontrolleras på https://www.kontrolleraavfallstransportorer.se/.
Är ren jord verkligen avfall?


Det som styr huruvida något är avfall eller inte är innehavarens behov och skyldighet att göra sig av med ett material. Uppkommer jord vid exempelvis en byggarbetsplats, och det finns ett behov av att köra bort jorden, är jorden ett avfall oavsett hur ren den är. Enkelt uttryckt är alltså det som i entreprenadsammanhang brukar benämnas ”Fall B massor” i stort sett alltid ett avfall, oavsett om de är rena eller inte.

Vanliga frågor om schaktmassor

Pinpointer i media

Några av våra fantastiska kunder

Boka en demo!

Om jag visste hur enkel och genialisk denna tjänst är, skulle jag hoppat på för länge sedan. 
Erik Karlsson

"

Boka

Eller vad säger du, Hugo Ekici?

- Att göra-listan är alltid lång för dig som platschef. Med Pinpointer vill vi göra din vardag lite enklare. Genom att digitalisera processen får du tid över till annat.

 

Ring mig så kan jag förklara hur!

Hugo Ekici har flerårig erfarenhet från byggbranschen och kommer senast från Ahlsell där han har arbetade som säljare mot byggföretag i Stockholmsregionen. Han kommer att vara baserad i Stockholm.

Fill the form to callback
Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers.
It's easy on the eyes and a great go to font for titles, paragraphs & more.
Third line of text for explanation our abilities. 
Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text.